
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i osusz. Bakłażana pokrój na plasterki, posyp solą i odstaw na kwadrans. Następnie plastry bakłażana opłucz z soli i osusz. Paprykę, cukinię i bakłażana pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Na łyżce oliwy z oliwek podsmaż posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy zacznie pachnieć dodaj bakłażana i 2 łyżki oliwy z oliwek.
Krok 3
Gdy bakłażan będzie już miękki dodaj paprykę z cukinią, duś kolejne 10 minut.
Krok 4
Następnie dodaj krojone pomidory z puszki i duś 5 minut.
Krok 5
Dodaj do warzyw na patelnie 1/2 puszki osączonej soczewicy, całość przypraw mini kostkami czosnek i pietruszka Knorr, oregano, suszonymi pomidorami, pieprzem i duś jeszcze 2 minuty.
Krok 6
Danie posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej