Słodki dorsz w sosie owocowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

3 sztuki

1 litr

3 łyżki

null

750 gramów

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i zalej mlekiem.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną drobniutko cebulkę, wymieszaj z miodem i smaż na małym ogniu aż się skarmelizuje.

Krok 3

Rozprowadź sos winem i sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, pozostałe pokrój w plasterki i wymieszaj.

Krok 4

Duś przez 15 minut, po czym dodaj śmietanę i dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety rybne obgotuj w mleku przez kilka minut, po czym przełóż do sosu, duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 6

Osącz rybę ułóż na półmisku i zalej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej