
Składniki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
3 sztuki
1 litr
3 łyżki
null
750 gramów
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij i zalej mlekiem.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną drobniutko cebulkę, wymieszaj z miodem i smaż na małym ogniu aż się skarmelizuje.
Krok 3
Rozprowadź sos winem i sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, pozostałe pokrój w plasterki i wymieszaj.
Krok 4
Duś przez 15 minut, po czym dodaj śmietanę i dopraw sos do smaku.
Krok 5
Filety rybne obgotuj w mleku przez kilka minut, po czym przełóż do sosu, duś jeszcze przez 10 minut.
Krok 6
Osącz rybę ułóż na półmisku i zalej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej