Słodki dorsz w sosie owocowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

3 sztuki

1 litr

3 łyżki

null

750 gramów

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij i zalej mlekiem.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną drobniutko cebulkę, wymieszaj z miodem i smaż na małym ogniu aż się skarmelizuje.

Krok 3

Rozprowadź sos winem i sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, pozostałe pokrój w plasterki i wymieszaj.

Krok 4

Duś przez 15 minut, po czym dodaj śmietanę i dopraw sos do smaku.

Krok 5

Filety rybne obgotuj w mleku przez kilka minut, po czym przełóż do sosu, duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 6

Osącz rybę ułóż na półmisku i zalej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki dorsz w sosie owocowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej