Filety z kurczaka po hindusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka po hindusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule oraz ząbki czosnku drobno posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i zeszklij.

Krok 2

Następnie ostudź, wrzuć do jogurtu i wymieszaj z curry i Przyprawą Knorr.

Krok 3

Kurczaka potnij na cienkie paski i włóż do jogurtu na minimum 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie mięso wraz z zalewą włóż do rondla i duś, aż będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej