Filety z kurczaka po hindusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka po hindusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule oraz ząbki czosnku drobno posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i zeszklij.

Krok 2

Następnie ostudź, wrzuć do jogurtu i wymieszaj z curry i Przyprawą Knorr.

Krok 3

Kurczaka potnij na cienkie paski i włóż do jogurtu na minimum 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie mięso wraz z zalewą włóż do rondla i duś, aż będzie miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka po hindusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidorowe risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej