
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule oraz ząbki czosnku drobno posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i zeszklij.
Krok 2
Następnie ostudź, wrzuć do jogurtu i wymieszaj z curry i Przyprawą Knorr.
Krok 3
Kurczaka potnij na cienkie paski i włóż do jogurtu na minimum 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso wraz z zalewą włóż do rondla i duś, aż będzie miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej