Grillowany łosoś w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś w ziołach

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłukać, oczyścić z większych ości. Jeżeli płaty są zbyt szeroki pokroić je na mniej więcej dwu-trzy centymetrowe i lekko posolić. Wszystkie składniki marynaty rozdrobnić w blenderze, rozsmarować na filetach łososia z obu stron. Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki (najlepiej przygotować dzień wcześniej – chłodziłam trzy godziny).

Krok 2

Grill - posmarowane marynatą mięso położyć na tackach do grillowania i opiekać na rozgrzanym grillu. Patelnia do grillowania - Łososia wyjąć z lodówki i układać na rozgrzanej patelni grillowej. Piec kilka minut z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej