Grillowany łosoś w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś w ziołach

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

500 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłukać, oczyścić z większych ości. Jeżeli płaty są zbyt szeroki pokroić je na mniej więcej dwu-trzy centymetrowe i lekko posolić. Wszystkie składniki marynaty rozdrobnić w blenderze, rozsmarować na filetach łososia z obu stron. Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki (najlepiej przygotować dzień wcześniej – chłodziłam trzy godziny).

Krok 2

Grill - posmarowane marynatą mięso położyć na tackach do grillowania i opiekać na rozgrzanym grillu. Patelnia do grillowania - Łososia wyjąć z lodówki i układać na rozgrzanej patelni grillowej. Piec kilka minut z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej