Zapiekane placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżeczek

5 łyżeczek

100 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.

Krok 3

Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej