Zapiekane placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżeczek

5 łyżeczek

100 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.

Krok 3

Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej