Zapiekane placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżeczek

5 łyżeczek

100 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.

Krok 3

Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej