Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
10 łyżeczek
5 łyżeczek
100 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.
Krok 2
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.
Krok 3
Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































