Zapiekane placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżeczek

5 łyżeczek

100 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.

Krok 3

Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej