Placki ziemniaczane z oscypkiem i żurawiną
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
10 łyżeczek
5 łyżeczek
100 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki ziemniaczane KNORR przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Smażymy na rumiano.
Krok 2
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W tym czasie placki układamy na blasze, każdy z nich posypujemy szczyptą kosteczki cebulowej oraz połową łyżki startego oscypka. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Placki mają się zarumienić po bokach a ser stopić.
Krok 3
Po wyjęciu na każdy placek nakładamy pół łyżeczki żurawiny. Serwujemy gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej