Składniki
300 gramów
10 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Ciasto francuskie rozłóż na blacie i wytnij z niego koła za pomocą szklanki. Na każdy krążek nałóż łyżkę przygotowanej kaszy i zawiń formując sakiewki.
Krok 3
Przygotowane sakiewki rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj każdą rozkłóconym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 15 minut.
Krok 4
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 200 ml ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr i dobrze wymieszaj. Sos gotuj 3 minuty. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Gotowe sakiewki podawaj z pieczarkowym sosem.
Dobra rada:
Posmarowane jajkiem sakiewki posyp kminkiem, a po upieczeniu będą wyglądać i smakować jeszcze ciekawiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.