Sajgonki z kaszą gryczaną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przesmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedzamy, dodajemy do warzyw, studzimy. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekaną kapustę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników wraz z kiełkami fasoli mung i rozkruszoną kostką grzybową, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.

Krok 2

Papier ryżowy moczymy przez 1-2 sekundy w wodzie (można go smarować wodą przy pomocy pędzelka, ale poręczniej jest nalać wodę do miski i zanurzać na chwilę arkusze papieru), nakładamy farsz, zwijamy sajgonki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju rzepakowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej