
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
20 sztuk
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew i pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przesmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedzamy, dodajemy do warzyw, studzimy. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekaną kapustę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników wraz z kiełkami fasoli mung i rozkruszoną kostką grzybową, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.
Krok 2
Papier ryżowy moczymy przez 1-2 sekundy w wodzie (można go smarować wodą przy pomocy pędzelka, ale poręczniej jest nalać wodę do miski i zanurzać na chwilę arkusze papieru), nakładamy farsz, zwijamy sajgonki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej