Sajgonki z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sajgonki z kaszą gryczaną

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

20 sztuk

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i pieczarki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przesmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego. Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedzamy, dodajemy do warzyw, studzimy. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz drobno posiekaną kapustę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do pozostałych składników wraz z kiełkami fasoli mung i rozkruszoną kostką grzybową, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.

Krok 2

Papier ryżowy moczymy przez 1-2 sekundy w wodzie (można go smarować wodą przy pomocy pędzelka, ale poręczniej jest nalać wodę do miski i zanurzać na chwilę arkusze papieru), nakładamy farsz, zwijamy sajgonki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju rzepakowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sajgonki z kaszą gryczaną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej