Grzybowa podawana w grahamce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa podawana w grahamce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
756 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bułki: z grahamek odetnij delikatnie górę, środek wydrąż. Tak przygotowane bułeczki wstaw do piekarnika i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180°C.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zupę borowikową Knorr według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj do niej białe wino.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 2

Krok 3

Gotową zupę powoli wlewaj do bułeczek i przed podaniem posyp natką pietruszki.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupa grzybowa będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli pokruszysz na wierzch ser pleśniowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowa podawana w grahamceGrzybowa podawana w grahamce

Zupa grzybowa podawana w bułce grahamce może stać się królową na twoim stole. O jej wyjątkowości decyduje nie tylko bogactwo smaku, ale również nietuzinkowy sposób podania. Jest to propozycja dla osób lubiących połączenie smaków tradycyjnych potraw z akcentem nowości zapożyczonych z obcych kuchni. Aromatyczna zupa grzybowa o każdej porze roku przywodzi na myśl piękną złotą polską jesień. Zupę grzybową – ugotowaną błyskawicznie dzięki Kremowej zupie borowikowej Knorr – nalej do wydrążonej wcześniej bułki grahamki. Ciekawym pomysłem jest dodanie do niej sera pleśniowego. Połączenie grzybów i tego gatunku sera nie jest oczywiste, ale jak się okazuje, niezwykle trafione . Twoje danie będzie ładnie wyglądało, jeśli tuż przed podaniem posypiesz zupę obficie posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie możesz ozdobić zupę kroplą słodkiej śmietany.