Grzybowa podawana w grahamce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa podawana w grahamce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bułki: z grahamek odetnij delikatnie górę, środek wydrąż. Tak przygotowane bułeczki wstaw do piekarnika i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180°C.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 1

Krok 2

Przygotuj zupę borowikową Knorr według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj do niej białe wino.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 2

Krok 3

Gotową zupę powoli wlewaj do bułeczek i przed podaniem posyp natką pietruszki.

Grzybowa podawana w grahamce - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Zupa grzybowa będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli pokruszysz na wierzch ser pleśniowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa podawana w grahamce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzybowa podawana w grahamceGrzybowa podawana w grahamce

Zupa grzybowa podawana w bułce grahamce może stać się królową na twoim stole. O jej wyjątkowości decyduje nie tylko bogactwo smaku, ale również nietuzinkowy sposób podania. Jest to propozycja dla osób lubiących połączenie smaków tradycyjnych potraw z akcentem nowości zapożyczonych z obcych kuchni. Aromatyczna zupa grzybowa o każdej porze roku przywodzi na myśl piękną złotą polską jesień. Zupę grzybową – ugotowaną błyskawicznie dzięki Kremowej zupie borowikowej Knorr – nalej do wydrążonej wcześniej bułki grahamki. Ciekawym pomysłem jest dodanie do niej sera pleśniowego. Połączenie grzybów i tego gatunku sera nie jest oczywiste, ale jak się okazuje, niezwykle trafione . Twoje danie będzie ładnie wyglądało, jeśli tuż przed podaniem posypiesz zupę obficie posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie możesz ozdobić zupę kroplą słodkiej śmietany.