Flaki z Erba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki z Erba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

800 gramów

800 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 4

Marchew, selera, pomidora i ogon wołowy pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek z chrzanem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej