Flaki z Erba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki z Erba

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

800 gramów

800 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 4

Marchew, selera, pomidora i ogon wołowy pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki z Erba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej