
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
800 gramów
800 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.
Krok 2
Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 4
Marchew, selera, pomidora i ogon wołowy pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę.
Krok 5
Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej