Flaki - busecca di calco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca di calco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

20 gramów

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

20 gramów

500 gramów

50 gramów

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli, pieprzu, goździków i koncentratu pomidorowego.

Krok 4

Marchew, selera, podroby i kiełbasę pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę i szałwię.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej