Flaki - busecca di calco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca di calco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

20 gramów

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

20 gramów

500 gramów

50 gramów

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli, pieprzu, goździków i koncentratu pomidorowego.

Krok 4

Marchew, selera, podroby i kiełbasę pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę i szałwię.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej