Flaki - busecca di calco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca di calco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

20 gramów

1 łyżka

1 łyżka

200 gramów

20 gramów

500 gramów

50 gramów

4 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli, pieprzu, goździków i koncentratu pomidorowego.

Krok 4

Marchew, selera, podroby i kiełbasę pokrój na mniejsze części i dodaj do flaków. Dorzuć fasolkę i szałwię.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca di calco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej