
Składniki
200 gramów
2 sztuki
150 gramów
200 mililitrów
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 800 mililitrów wody. Następnie dodaj kostki Knorr i rozpuść w gorącej wodzie.
Krok 2
Do bulionu dodaj rzeżuchę, czosnek i śmietanę, gotuj 2-3 minuty. Następnie pokrusz ser i również dodaj do garnka.
Krok 3
Gdy ser roztopi się zmiksuj zupę blenderem. Zupa powinna uzyskać gładką konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Masło rozpuść. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a środkową część pokrój w kostkę grubości 0,5 x 0,5 centymetra i opiecz na rozgrzanej, suchej patelni. Zrumienione grzanki polej masłem i oprósz delikatnie solą. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i listkami świeżego tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej