Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

200 mililitrów

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 800 mililitrów wody. Następnie dodaj kostki Knorr i rozpuść w gorącej wodzie.

Krok 2

Do bulionu dodaj rzeżuchę, czosnek i śmietanę, gotuj 2-3 minuty. Następnie pokrusz ser i również dodaj do garnka.

Krok 3

Gdy ser roztopi się zmiksuj zupę blenderem. Zupa powinna uzyskać gładką konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Masło rozpuść. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a środkową część pokrój w kostkę grubości 0,5 x 0,5 centymetra i opiecz na rozgrzanej, suchej patelni. Zrumienione grzanki polej masłem i oprósz delikatnie solą. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i listkami świeżego tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej