
Składniki
200 gramów
2 sztuki
150 gramów
200 mililitrów
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 800 mililitrów wody. Następnie dodaj kostki Knorr i rozpuść w gorącej wodzie.
Krok 2
Do bulionu dodaj rzeżuchę, czosnek i śmietanę, gotuj 2-3 minuty. Następnie pokrusz ser i również dodaj do garnka.
Krok 3
Gdy ser roztopi się zmiksuj zupę blenderem. Zupa powinna uzyskać gładką konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Masło rozpuść. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a środkową część pokrój w kostkę grubości 0,5 x 0,5 centymetra i opiecz na rozgrzanej, suchej patelni. Zrumienione grzanki polej masłem i oprósz delikatnie solą. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i listkami świeżego tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej