Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

200 mililitrów

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 800 mililitrów wody. Następnie dodaj kostki Knorr i rozpuść w gorącej wodzie.

Krok 2

Do bulionu dodaj rzeżuchę, czosnek i śmietanę, gotuj 2-3 minuty. Następnie pokrusz ser i również dodaj do garnka.

Krok 3

Gdy ser roztopi się zmiksuj zupę blenderem. Zupa powinna uzyskać gładką konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Masło rozpuść. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a środkową część pokrój w kostkę grubości 0,5 x 0,5 centymetra i opiecz na rozgrzanej, suchej patelni. Zrumienione grzanki polej masłem i oprósz delikatnie solą. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i listkami świeżego tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z błękitnym serem i rzeżuchą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej