Aromatyczna zupa pieczarkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

672 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 szczypty

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę pieczarkową według przepisu na opakowaniu.

Aromatyczna zupa pieczarkowa  - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj rozkruszony w palcach ser oraz przyprawy.

Aromatyczna zupa pieczarkowa  - Krok 2

Krok 3

Okrój ze skórki chleb tostowy i pokrój w centymetrową kostkę. Rozgrzej olej, rozgnieć i wrzuć ząbek czosnku oraz kostki z chleba. Lekko posól i smaż około 5 minut.

Aromatyczna zupa pieczarkowa  - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj do zupy szczypiorek i wino, po czym mocno zagrzej. Przed podaniem posyp zupę grzankami.

Aromatyczna zupa pieczarkowa  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Marcin Duda

    Marcin Duda

    spoko że zupa pieczarkowa bez pieczarek... żal

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa pieczarkowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa pieczarkowa Aromatyczna zupa pieczarkowa

Pieczarki są nie tylko dobrym dodatkiem do sosów i farszów. Sprawdzają się także jako główny składnik zupy. Dokładnie obrane i wymyte powinny gotować się wraz z bulionem warzywnym. Dzięki temu wywar zyska wyrazisty grzybowy posmak. Aby uzyskał jednocześnie aksamitną konsystencję, dodaj do niego niewielką ilość śmietany. Smak zupy urozmaici ser pleśniowy. Wykorzystaj swój ulubiony i rozkrusz go nad gotującą się zupą. Całość dopraw uniwersalnymi przyprawami lub gałką muszkatołową i szczyptą curry. Do dania przygotuj grzanki z dowolnego pieczywa. Będą szczególnie smaczne, jeśli w trakcie ich przyrządzania doprawisz je czosnkiem. Podsmaż go na rozgrzanym tłuszczu i posmaruj nim pieczywo lub wykorzystaj czosnek granulowany. Zapach i smak zupy możesz podkreślić za pomocą białego wina – gotuj je do momentu odparowania alkoholu. Danie podawaj na gorąco, przystrojone drobno siekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Jego wielokrotne podgrzewanie nie odbiera mu walorów smakowych. Życzymy smacznego!