
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
3 szczypty
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zupę pieczarkową według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Pod koniec gotowania dodaj rozkruszony w palcach ser oraz przyprawy.

Krok 3
Okrój ze skórki chleb tostowy i pokrój w centymetrową kostkę. Rozgrzej olej, rozgnieć i wrzuć ząbek czosnku oraz kostki z chleba. Lekko posól i smaż około 5 minut.

Krok 4
Na koniec dodaj do zupy szczypiorek i wino, po czym mocno zagrzej. Przed podaniem posyp zupę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczna zupa pieczarkowa
Pieczarki są nie tylko dobrym dodatkiem do sosów i farszów. Sprawdzają się także jako główny składnik zupy. Dokładnie obrane i wymyte powinny gotować się wraz z bulionem warzywnym. Dzięki temu wywar zyska wyrazisty grzybowy posmak. Aby uzyskał jednocześnie aksamitną konsystencję, dodaj do niego niewielką ilość śmietany. Smak zupy urozmaici ser pleśniowy. Wykorzystaj swój ulubiony i rozkrusz go nad gotującą się zupą. Całość dopraw uniwersalnymi przyprawami lub gałką muszkatołową i szczyptą curry. Do dania przygotuj grzanki z dowolnego pieczywa. Będą szczególnie smaczne, jeśli w trakcie ich przyrządzania doprawisz je czosnkiem. Podsmaż go na rozgrzanym tłuszczu i posmaruj nim pieczywo lub wykorzystaj czosnek granulowany. Zapach i smak zupy możesz podkreślić za pomocą białego wina – gotuj je do momentu odparowania alkoholu. Danie podawaj na gorąco, przystrojone drobno siekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Jego wielokrotne podgrzewanie nie odbiera mu walorów smakowych. Życzymy smacznego!

































