Japoński rosół z kury przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Japoński rosół z kury

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

3 szklanki

4 plastry

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój w cienkie słupki, włóż do rondla, zalej rosołem Knorr i ugotuj.

Krok 2

Pieczarki pokrój w kostkę.

Krok 3

Po 5 minutach gotowanie mięsa dodaj pieczarki, makaron i sos sojowy.

Krok 4

Rosół przelej do wazy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Japoński rosół z kury - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej