PRZEPISY.PL

Rosół z kuleczkami z wątróbek

  • 30
  • 6
  • Średnie
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • majeranek1 łyżeczka
  • pieprz1 szczypta
  • bułka tarta0.5 szklanki
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • boczek50 g
  • rosół z kury 1.5 l
  • natka pietruszki posiekana1 łyżka
  • Krok 1

    Boczek drobno pokrój i stop na patelni.
  • Krok 2

    Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do boczku wraz z majerankiem.
  • Krok 3

    Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Krok 4

    Dodaj boczek z cebula i przyprawami. Z masy uformuj małe kulki.
  • Krok 5

    Wsyp kulki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.
  • Krok 6

    Zalej gorącym rosołem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1
osoba dodała do Mniamlisty
45''
8
Łatwe
10
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
3
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe