
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1.5 litra
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek drobno pokrój i stop na patelni.
Krok 2
Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do boczku wraz z majerankiem.
Krok 3
Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 4
Dodaj boczek z cebula i przyprawami. Z masy uformuj małe kulki.
Krok 5
Wsyp kulki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.
Krok 6
Zalej gorącym rosołem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej