Rosół z kuleczkami z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kuleczkami z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1.5 litra

150 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek drobno pokrój i stop na patelni.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do boczku wraz z majerankiem.

Krok 3

Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Krok 4

Dodaj boczek z cebula i przyprawami. Z masy uformuj małe kulki.

Krok 5

Wsyp kulki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.

Krok 6

Zalej gorącym rosołem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kuleczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
39 osób ogląda przepis:
Toskańska zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej