Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

353

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

500 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestki, następnie kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka, por w krążki, pomidor obieramy, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy por i cebulę, podsmażamy do miękkości (nie przypiekamy), dodajemy cukinię, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i smażymy do miękkości cukinii od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia, dodajemy posiekaną pietruszkę i listki tymianku, pomidora, następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wrzątku i Bulionem na włoszczyźnie Knorr i dusimy ok 5-7 minut.

Krok 3

Gotowe danie miksujemy blenderem, dodajemy 4 łyżki śmietanki. Zupa gotowa:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa - krem z cukinii z nutką tymianku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej