Cebulowe naleśniczki z barszczem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe naleśniczki z barszczem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka , wody gazowanej ,2 łyżek oleju , proszku do pieczenia i szczypty soli. Odstawić ciasto na 30 minut.

Krok 2

Patelnię służącą do smażenia naleśników postawić natłuszczoną olejem na gazie i mocno rozgrzać. Wlewać chochelką do zupy ciasto naleśnikowe i obracając patelnią rozprowadzić je na patelni . Usmażyć naleśniki ( po kolei 12 sztuk).

Krok 3

Obrać cebule i bardzo drobno pokroić. Usmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oleju. Doprawić cebule do smaku rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Delikatem.

Krok 4

Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w rulonik ( zawinąć w folię aluminiową by nie ostygły zanim sie przygotuje barszcz ).

Krok 5

Do szklanek ( kubków ) z wrzątkiem wsypać Gorące kubki i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej