
Składniki
4 sztuki
4 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szklanka
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka , wody gazowanej ,2 łyżek oleju , proszku do pieczenia i szczypty soli. Odstawić ciasto na 30 minut.
Krok 2
Patelnię służącą do smażenia naleśników postawić natłuszczoną olejem na gazie i mocno rozgrzać. Wlewać chochelką do zupy ciasto naleśnikowe i obracając patelnią rozprowadzić je na patelni . Usmażyć naleśniki ( po kolei 12 sztuk).
Krok 3
Obrać cebule i bardzo drobno pokroić. Usmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oleju. Doprawić cebule do smaku rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Delikatem.
Krok 4
Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w rulonik ( zawinąć w folię aluminiową by nie ostygły zanim sie przygotuje barszcz ).
Krok 5
Do szklanek ( kubków ) z wrzątkiem wsypać Gorące kubki i wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej