Cebulowe naleśniczki z barszczem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe naleśniczki z barszczem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szklanka

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka , wody gazowanej ,2 łyżek oleju , proszku do pieczenia i szczypty soli. Odstawić ciasto na 30 minut.

Krok 2

Patelnię służącą do smażenia naleśników postawić natłuszczoną olejem na gazie i mocno rozgrzać. Wlewać chochelką do zupy ciasto naleśnikowe i obracając patelnią rozprowadzić je na patelni . Usmażyć naleśniki ( po kolei 12 sztuk).

Krok 3

Obrać cebule i bardzo drobno pokroić. Usmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oleju. Doprawić cebule do smaku rozkruszoną mini kostką smażona cebulka i Delikatem.

Krok 4

Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w rulonik ( zawinąć w folię aluminiową by nie ostygły zanim sie przygotuje barszcz ).

Krok 5

Do szklanek ( kubków ) z wrzątkiem wsypać Gorące kubki i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe naleśniczki z barszczem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej