Kurczak imbirowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak imbirowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj, natrzyj solą i imbirem i naszpikuj słoniną pierś.

Krok 2

Posmaruj oliwą i uformuj w kieszeń. Upiecz w piekarniku. W temperaturze 200 stopni przez 60 minut.

Krok 3

Przed podaniem natnij piersi i wsmaruj masło utarte z imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej