Kurczak imbirowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak imbirowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj, natrzyj solą i imbirem i naszpikuj słoniną pierś.

Krok 2

Posmaruj oliwą i uformuj w kieszeń. Upiecz w piekarniku. W temperaturze 200 stopni przez 60 minut.

Krok 3

Przed podaniem natnij piersi i wsmaruj masło utarte z imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej