
Składniki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 gramów
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj, natrzyj solą i imbirem i naszpikuj słoniną pierś.
Krok 2
Posmaruj oliwą i uformuj w kieszeń. Upiecz w piekarniku. W temperaturze 200 stopni przez 60 minut.
Krok 3
Przed podaniem natnij piersi i wsmaruj masło utarte z imbirem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej