Kurczak imbirowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak imbirowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

200 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, umyj, natrzyj solą i imbirem i naszpikuj słoniną pierś.

Krok 2

Posmaruj oliwą i uformuj w kieszeń. Upiecz w piekarniku. W temperaturze 200 stopni przez 60 minut.

Krok 3

Przed podaniem natnij piersi i wsmaruj masło utarte z imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak imbirowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej