
Składniki
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
200 gramów
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, umyj, natrzyj solą i imbirem i naszpikuj słoniną pierś.
Krok 2
Posmaruj oliwą i uformuj w kieszeń. Upiecz w piekarniku. W temperaturze 200 stopni przez 60 minut.
Krok 3
Przed podaniem natnij piersi i wsmaruj masło utarte z imbirem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej