
Składniki
null
null
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kurczaka, podziel na 4 porcje, ubij tłuczkiem i uformuj prostokątne kawałki.
Krok 2
Posyp solą, pieprzem i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Bułkę pokrój w paseczki, zalej mlekiem połączonym z rozbitymi jajkami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Plastry mięsa obtocz w mące i oblep kawałkami bułki. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej