
Składniki
null
null
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
null
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kurczaka, podziel na 4 porcje, ubij tłuczkiem i uformuj prostokątne kawałki.
Krok 2
Posyp solą, pieprzem i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Bułkę pokrój w paseczki, zalej mlekiem połączonym z rozbitymi jajkami i odstaw na 15 minut.
Krok 4
Plastry mięsa obtocz w mące i oblep kawałkami bułki. Usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej