Kurczak smażony w grzankach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak smażony w grzankach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

null

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kurczaka, podziel na 4 porcje, ubij tłuczkiem i uformuj prostokątne kawałki.

Krok 2

Posyp solą, pieprzem i odstaw na 20 minut.

Krok 3

Bułkę pokrój w paseczki, zalej mlekiem połączonym z rozbitymi jajkami i odstaw na 15 minut.

Krok 4

Plastry mięsa obtocz w mące i oblep kawałkami bułki. Usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak smażony w grzankach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej