Pieczony kurczak BBQ z piwem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony kurczak BBQ z piwem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój w plastry.

Krok 2

2. Mięso dokładnie umyj i osusz. Przełóż do woreczka do pieczenia.

Krok 3

Dodaj cebulę, paprykę i brokuły, wlej piwo, Ketchup Hellmann’s Łagodny, koncentrat i sos chutney oraz wsyp przyprawę Knorr.

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek i wstrząśnij nim, aby wymieszać wszystkie składniki.

Krok 5

Umieść torbę z mięsem na środkowej blaszce piekarnika i piecz przez 40 minut w 180 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak BBQ z piwem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczony kurczak BBQ z piwemPieczony kurczak BBQ z piwem

Sos barbecue to popularny dodatek do mięs pieczonych na grillu i w piekarniku. Ma delikatnie wędzony smak, który jest bardzo charakterystyczny i podkreśla naturalne walory doprawianych nim potraw. Dobrze komponuje się z mięsem drobiowym. Pieczony kurczak BBQ z piwem zawdzięcza swoją wyrazistość dodatkom. Na początek udka kurczaka oczyść i umieść w woreczku. Dodaje się do nich m.in. cebulę, paprykę, brokuły, ketchup łagodny, koncentrat pomidorowy, brzoskwiniowy chutney oraz przyprawy. Składniki w szczelnie zamkniętym woreczku wymieszaj, tak aby wszystko się ze sobą połączyło, i upiecz. Kurczak BBQ z piwem będzie miał słodko-pikantny smak i delikatnie chrupiącą skórkę. Przyrządzone razem z nim warzywa również nabiorą wyrazistości. Jako dodatek do potrawy sprawdzą się frytki lub pieczone w ziołach ziemniaki. Przyda się także ketchup lub sos czosnkowy. Mięsne danie warto też zaserwować z kukurydzianymi bułkami. Masz ochotę na wyrazistego kurczaka z warzywami? Spróbuj go w tej wersji! Wykorzystaj podany przepis.