PRZEPISY.PL

Risotto z cukinią i pieczarkami

  • 45
  • 3
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ryż arborio do risotto 200 g
  • średnia cukinia1 szt
  • pieczarki300 g
  • cebula szalotka1 szt
  • parmezan lub inny tarty ser100 g
    • Krok 1

      Przygotować wywar z Bulionetek Warzywnych w 1 litrze wody.
    • Krok 2

      Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.
    • Krok 3

      Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.
    • Krok 4

      Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.
    • Krok 5

      Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    0
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    410
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    57
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    198
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe