Risotto z cukinią i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i pieczarkami

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.

Krok 2

Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.

Krok 4

Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej