
Składniki
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.
Krok 2
Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.
Krok 3
Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.
Krok 4
Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.
Krok 5
Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej