Risotto z cukinią i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i pieczarkami

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.

Krok 2

Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.

Krok 4

Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej