Risotto z cukinią i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i pieczarkami

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.

Krok 2

Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.

Krok 4

Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej