Risotto z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z indykiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

1.5 litra

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 kilograma

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj solą i pieprzem oraz oliwą. Piec w folii przez około 30 minut w 180 stopniach.

Krok 2

Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone grzyby i cebulkę, dopraw sola i pieprzem.

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć na nią ryż i chwilę podsmaż, aż stanie się przezroczysty.

Krok 4

Zgodnie z przepisem na opakowaniu przygotuj bulion Knorr. Zalej winem i szklanką bulionu Knorr i poczekaj, aż ryż wchłonie płyn. Powtórz tę czynność, aż bulion się skończy. Należy ryż cały czas mieszać, by nie przywarł.

Krok 5

Mięso pokrój na kawałki. Ryż wymieszaj z grzybami.

Krok 6

Ułóż na talerz porcję ryżu i mięsa. Parmezan zetrzyj na wiórki i całość oprósz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej