
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1.5 litra
1 szklanka
1.5 szklanki
0.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj solą i pieprzem oraz oliwą. Piec w folii przez około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone grzyby i cebulkę, dopraw sola i pieprzem.
Krok 3
Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć na nią ryż i chwilę podsmaż, aż stanie się przezroczysty.
Krok 4
Zgodnie z przepisem na opakowaniu przygotuj bulion Knorr. Zalej winem i szklanką bulionu Knorr i poczekaj, aż ryż wchłonie płyn. Powtórz tę czynność, aż bulion się skończy. Należy ryż cały czas mieszać, by nie przywarł.
Krok 5
Mięso pokrój na kawałki. Ryż wymieszaj z grzybami.
Krok 6
Ułóż na talerz porcję ryżu i mięsa. Parmezan zetrzyj na wiórki i całość oprósz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej