
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
1.5 litra
1 szklanka
1.5 szklanki
0.5 kilograma
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj solą i pieprzem oraz oliwą. Piec w folii przez około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone grzyby i cebulkę, dopraw sola i pieprzem.
Krok 3
Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć na nią ryż i chwilę podsmaż, aż stanie się przezroczysty.
Krok 4
Zgodnie z przepisem na opakowaniu przygotuj bulion Knorr. Zalej winem i szklanką bulionu Knorr i poczekaj, aż ryż wchłonie płyn. Powtórz tę czynność, aż bulion się skończy. Należy ryż cały czas mieszać, by nie przywarł.
Krok 5
Mięso pokrój na kawałki. Ryż wymieszaj z grzybami.
Krok 6
Ułóż na talerz porcję ryżu i mięsa. Parmezan zetrzyj na wiórki i całość oprósz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























