
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
20 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
2 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej bulion Knorr, wino i wodę. Dodaj szafran. Gotuj pod przykrywką.
Krok 2
Cebulę posiekaj, parmezan zetrzyj na tarce.
Krok 3
W innym rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i usmaż.
Krok 4
Następnie dodaj ryż i smaż przez 2 minuty. Stopniowo dolewaj wrzący bulion Knorr, nie przestając mieszać. Gotuj około 35 minut. Dodaj parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej