
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
20 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
2 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej bulion Knorr, wino i wodę. Dodaj szafran. Gotuj pod przykrywką.
Krok 2
Cebulę posiekaj, parmezan zetrzyj na tarce.
Krok 3
W innym rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i usmaż.
Krok 4
Następnie dodaj ryż i smaż przez 2 minuty. Stopniowo dolewaj wrzący bulion Knorr, nie przestając mieszać. Gotuj około 35 minut. Dodaj parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej