
Składniki
1 sztuka
1.5 szklanki
0.2 szklanki
20 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
2 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej bulion Knorr, wino i wodę. Dodaj szafran. Gotuj pod przykrywką.
Krok 2
Cebulę posiekaj, parmezan zetrzyj na tarce.
Krok 3
W innym rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i usmaż.
Krok 4
Następnie dodaj ryż i smaż przez 2 minuty. Stopniowo dolewaj wrzący bulion Knorr, nie przestając mieszać. Gotuj około 35 minut. Dodaj parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej