Risotto na sposób mediolański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto na sposób mediolański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.2 szklanki

20 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej bulion Knorr, wino i wodę. Dodaj szafran. Gotuj pod przykrywką.

Krok 2

Cebulę posiekaj, parmezan zetrzyj na tarce.

Krok 3

W innym rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i usmaż.

Krok 4

Następnie dodaj ryż i smaż przez 2 minuty. Stopniowo dolewaj wrzący bulion Knorr, nie przestając mieszać. Gotuj około 35 minut. Dodaj parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej