Risotto na sposób mediolański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto na sposób mediolański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

0.2 szklanki

20 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej bulion Knorr, wino i wodę. Dodaj szafran. Gotuj pod przykrywką.

Krok 2

Cebulę posiekaj, parmezan zetrzyj na tarce.

Krok 3

W innym rondlu rozpuść masło, dodaj cebulę i usmaż.

Krok 4

Następnie dodaj ryż i smaż przez 2 minuty. Stopniowo dolewaj wrzący bulion Knorr, nie przestając mieszać. Gotuj około 35 minut. Dodaj parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto na sposób mediolański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej