PRZEPISY.PL

Jest coś takiego we włoskim risotto, że trudno mu się oprzeć. W naszym przepisie, do warzyw dodaliśmy słodko-kwaśną żurawinę. Spróbujcie.

Risotto z warzywami  - autor: przepisy.pl

Risotto z warzywami

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
123
osoby dodały do Mniamlisty
123
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • szparagi0.5 pęczka
  • suszona żurawina40 g
  • śmietana100 ml
Risotto z warzywami  – krok 1

Krok 1

W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż, aż wszystko się lekko zeszkli.
Risotto z warzywami  – krok 2

Krok 2

Wlej tyle wody, aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj około 18 minut.
Risotto z warzywami  – krok 3

Krok 3

W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.
Risotto z warzywami  – krok 4

Krok 4

Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze około 3 minut. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

110
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
552
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
175
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
645
osób dodało do Mniamlisty
60''
3
Łatwe