
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
0.5 pęczka
40 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
W szerokim rondlu podsmaż posiekaną cebulę. Po chwili dodaj ryż. Całość smaż, aż wszystko się lekko zeszkli.

Krok 2
Wlej tyle wody, aby zakryła ryż. Dodaj kostkę Knorr i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie płyn. Ewentualnie ponownie wlej odrobinę wody. Całość gotuj około 18 minut.

Krok 3
W tym czasie brokuł podziel na mniejsze różyczki, a szparagi pokrój w plastry.

Krok 4
Pod koniec gotowania wlej śmietankę, dodaj wszystkie warzywa i żurawinę. Gotuj jeszcze około 3 minut. Podawaj od razu po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby risotto było jeszcze smaczniejsze możesz pod koniec gotowania dodać starty ser, najlepiej parmezan.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Risotto z warzywami
Jest coś takiego w tym włoskim daniu, że trudno mu się oprzeć. Może odpowiedzialność za to ponosi kremowa i aksamitna konsystencja, a być może kompozycja dodatków? Tak czy owak, do risotto z warzywami wraca każdy, kto chociaż raz go spróbował. Jest szybkie, proste w przygotowaniu i przede wszystkim przepyszne. Wariacji na temat dodatków do włoskiego risotto jest wiele, a dziś propozycja pada na słodko-kwaśne połączenie suszonej żurawiny, zielonego groszku, szparagów i brokułu. Dodaj je do podsmażonego, a następnie gotowanego ryżu arborio i duś razem przez około 3 minuty. Tak przygotowane risotto nie potrzebuje wielu przypraw, by smakować wyśmienicie. Aby podkreślić smak dania i nadać mu aksamitnej konsystencji, dodaj do niego śmietankę oraz starty parmezan. Kolorową kompozycję podawaj niezwłocznie po przyrządzeniu. Spróbujesz?