Risotto z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

250 gramów

1 szczypta

1 pęczek

250 gramów

350 gramów

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Olej z tuńczyka wlej na patelnię, podsmaż na nim cebulę i pieczarki.

Krok 3

Dodaj ryż i całość smaż do lekkiego zarumienienia.

Krok 4

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, zielony groszek i posiekaną natkę pietruszki, dopraw.

Krok 5

Naczynie żaroodporne napełnij powstałą masą, dolej przegotowaną wodą na wysokość 3 cm nad masę.

Krok 6

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do czasu, gdy woda odparuje.

Krok 7

Posyp startym żółtym serem i zapiekaj jeszcze przez 10-15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej