Risotto z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

250 gramów

1 szczypta

1 pęczek

250 gramów

350 gramów

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2

Olej z tuńczyka wlej na patelnię, podsmaż na nim cebulę i pieczarki.

Krok 3

Dodaj ryż i całość smaż do lekkiego zarumienienia.

Krok 4

Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, zielony groszek i posiekaną natkę pietruszki, dopraw.

Krok 5

Naczynie żaroodporne napełnij powstałą masą, dolej przegotowaną wodą na wysokość 3 cm nad masę.

Krok 6

Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do czasu, gdy woda odparuje.

Krok 7

Posyp startym żółtym serem i zapiekaj jeszcze przez 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej