
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
250 gramów
1 szczypta
1 pęczek
250 gramów
350 gramów
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w plastry, ser zetrzyj na tarce.
Krok 2
Olej z tuńczyka wlej na patelnię, podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
Krok 3
Dodaj ryż i całość smaż do lekkiego zarumienienia.
Krok 4
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka, zielony groszek i posiekaną natkę pietruszki, dopraw.
Krok 5
Naczynie żaroodporne napełnij powstałą masą, dolej przegotowaną wodą na wysokość 3 cm nad masę.
Krok 6
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz do czasu, gdy woda odparuje.
Krok 7
Posyp startym żółtym serem i zapiekaj jeszcze przez 10-15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















