Risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 szklanka

75 gramów

null szczypt

1 litr

5 łyżek

500 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.

Krok 2

Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.

Krok 3

Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej