Risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 szklanka

75 gramów

null szczypt

1 litr

5 łyżek

500 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.

Krok 2

Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.

Krok 3

Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej