
Składniki
1 sztuka
null
1 szklanka
75 gramów
null szczypt
1 litr
5 łyżek
500 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.
Krok 2
Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.
Krok 3
Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej