Risotto po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto po mediolańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 szklanka

75 gramów

null szczypt

1 litr

5 łyżek

500 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.

Krok 2

Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.

Krok 3

Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej