
Składniki
1 sztuka
null
1 szklanka
75 gramów
null szczypt
1 litr
5 łyżek
500 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.
Krok 2
Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.
Krok 3
Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej