Risotto z pieczarkami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z pieczarkami i parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

80 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.

Krok 3

Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Podawać posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z pomidorami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej