Risotto z pieczarkami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z pieczarkami i parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

80 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.

Krok 3

Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Podawać posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej