
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 szklanki
80 dekagramów
3 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.
Krok 3
Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.
Krok 4
Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
Podawać posypane parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej