PRZEPISY.PL
Risotto z pieczarkami i parmezanem - autor: blue_megi

Risotto z pieczarkami i parmezanem

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ryż1 szklanka
  • cebula1 szt
  • czosnek - ząbki2 szt
  • parmezan0.5 szklanki
  • pieczarki80 dkg
  • Krok 1

    Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.
  • Krok 2

    W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.
  • Krok 3

    Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.
  • Krok 4

    Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 5

    Podawać posypane parmezanem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1311
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
100
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
69
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe