Risotto z pieczarkami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Risotto z pieczarkami i parmezanem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 szklanki

80 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem bulionetki drobiowej.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzać oliwę. Cebulę, czosnek posiekać. Zeszklić.

Krok 3

Pieczarki oczyścić. Pokroić w ćwiartki. Wrzucić do rondla. Podsmażać na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Dodać ugotowany ryż, posiekany tymianek oraz 2 łyżki masła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Podawać posypane parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pieczarkami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej