
Składniki
4 kilogramy
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka.
Krok 2
Jabłka pokrój w cząstki, cebulę i czosnek pokrój dość grubo i wymieszaj wszystko z majerankiem.
Krok 3
Jabłkami nadziej gęś. Zwiąż ją dratwą. Wstaw na noc do lodówki aby skruszała.
Krok 4
Gęś piecze w brytfannie przez ok. 4 godziny polewając co chwilę powstałym sosem. Zasada pieczenia gęsi : piecze się tyle godzin, ile kilogramów waży gęś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej