Gęś faszerowana jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

55 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 kilogramy

0.5 sztuki

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka.

Krok 2

Jabłka pokrój w cząstki, cebulę i czosnek pokrój dość grubo i wymieszaj wszystko z majerankiem.

Krok 3

Jabłkami nadziej gęś. Zwiąż ją dratwą. Wstaw na noc do lodówki aby skruszała.

Krok 4

Gęś piecze w brytfannie przez ok. 4 godziny polewając co chwilę powstałym sosem. Zasada pieczenia gęsi : piecze się tyle godzin, ile kilogramów waży gęś.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Curry indyjskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej