
Składniki
4 kilogramy
1 opakowanie
1 sztuka
5 sztuk
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka.
Krok 2
Jabłka pokrój w cząstki, cebulę i czosnek pokrój dość grubo i wymieszaj wszystko z majerankiem.
Krok 3
Jabłkami nadziej gęś. Zwiąż ją dratwą. Wstaw na noc do lodówki aby skruszała.
Krok 4
Gęś piecze w brytfannie przez ok. 4 godziny polewając co chwilę powstałym sosem. Zasada pieczenia gęsi : piecze się tyle godzin, ile kilogramów waży gęś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej