Gęś faszerowana jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęś faszerowana jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
55 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 kilogramy

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyta gęś natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr z wierzchu i od środka.

Krok 2

Jabłka pokrój w cząstki, cebulę i czosnek pokrój dość grubo i wymieszaj wszystko z majerankiem.

Krok 3

Jabłkami nadziej gęś. Zwiąż ją dratwą. Wstaw na noc do lodówki aby skruszała.

Krok 4

Gęś piecze w brytfannie przez ok. 4 godziny polewając co chwilę powstałym sosem. Zasada pieczenia gęsi : piecze się tyle godzin, ile kilogramów waży gęś.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęś faszerowana jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej