
Składniki
4 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.
Krok 2
Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.
Krok 3
Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej