
Składniki
4 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.
Krok 2
Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.
Krok 3
Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























