Schabowe Roladki z Pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe Roladki z Pieczarkami

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.

Krok 2

Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.

Krok 3

Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos musztardowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej