Schabowe Roladki z Pieczarkami

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.

Krok 2

Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.

Krok 3

Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej