Schabowe Roladki z Pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schabowe Roladki z Pieczarkami

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.

Krok 2

Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.

Krok 3

Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.

Krok 4

Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe Roladki z Pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej