SOS GRZYBOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SOS GRZYBOWY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

GRZYBY OPŁUKAĆ, ZALAĆ WODĄ, GOTOWAĆ AŻ ZMIĘKNĄ, WYJĄĆ, POKROIĆ. CEBUKLĘ ZESZKLIĆ, DODAĆ GRZYBY, PODSMAŻYĆ, ZALAĆ WYWAREM Z GRZYBÓW, ZROBIĆ ZAKLEPKĘ, SÓL, PIEPRZ. ZAGOTOWAĆ. WRZUCIĆ POSIEKANĄ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ I ŚMIETANKĘ.

Aneta Wesołowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SOS GRZYBOWY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej