Pikantne guacamole z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne guacamole z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę przeciśnij przez praskę i odmierz 2 łyżki.

Krok 2

Przełóż do miski i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 2 limonek, odstaw na ok. 1 godzinę. Odcedź, sok wylej.

Krok 3

Awokado obierz ze skórek i usuń pestki.

Krok 4

Papryczki chili oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj z sokiem z pozostałych limonek, odrobiną soli i pokrojonym w kawałki awokado.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie uzyskaną masę razem z cebulą, posiekaną kolendrą i pokrojonym w kostkę owocem mango.

Krok 6

Dopraw do smaku na ostro i przełóż do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej