Pikantne guacamole z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne guacamole z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę przeciśnij przez praskę i odmierz 2 łyżki.

Krok 2

Przełóż do miski i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 2 limonek, odstaw na ok. 1 godzinę. Odcedź, sok wylej.

Krok 3

Awokado obierz ze skórek i usuń pestki.

Krok 4

Papryczki chili oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj z sokiem z pozostałych limonek, odrobiną soli i pokrojonym w kawałki awokado.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie uzyskaną masę razem z cebulą, posiekaną kolendrą i pokrojonym w kostkę owocem mango.

Krok 6

Dopraw do smaku na ostro i przełóż do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej