Pikantne guacamole z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne guacamole z mango

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę przeciśnij przez praskę i odmierz 2 łyżki.

Krok 2

Przełóż do miski i wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 2 limonek, odstaw na ok. 1 godzinę. Odcedź, sok wylej.

Krok 3

Awokado obierz ze skórek i usuń pestki.

Krok 4

Papryczki chili oczyść i pokrój w kostkę, zmiksuj z sokiem z pozostałych limonek, odrobiną soli i pokrojonym w kawałki awokado.

Krok 5

Wymieszaj delikatnie uzyskaną masę razem z cebulą, posiekaną kolendrą i pokrojonym w kostkę owocem mango.

Krok 6

Dopraw do smaku na ostro i przełóż do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne guacamole z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej