Orzeźwiający miętowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający miętowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę umyj dokładnie i osusz. Oderwij listki, kilka pozostaw do dekoracji resztę posiekaj drobniutko.

Krok 2

Mięte utrzyj razem z cukrem pudrem i sosem winegret.

Krok 3

Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Po tym czasie przelej sos do rondelka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, często mieszając.

Krok 4

Gęsty sos, odstaw i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej