Składniki
1 pęczek
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miętę umyj dokładnie i osusz. Oderwij listki, kilka pozostaw do dekoracji resztę posiekaj drobniutko.
Krok 2
Mięte utrzyj razem z cukrem pudrem i sosem winegret.
Krok 3
Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Po tym czasie przelej sos do rondelka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, często mieszając.
Krok 4
Gęsty sos, odstaw i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 osób ogląda przepis: 
Snikers
45 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej