Orzeźwiający miętowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający miętowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę umyj dokładnie i osusz. Oderwij listki, kilka pozostaw do dekoracji resztę posiekaj drobniutko.

Krok 2

Mięte utrzyj razem z cukrem pudrem i sosem winegret.

Krok 3

Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Po tym czasie przelej sos do rondelka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, często mieszając.

Krok 4

Gęsty sos, odstaw i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej