Orzeźwiający miętowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający miętowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miętę umyj dokładnie i osusz. Oderwij listki, kilka pozostaw do dekoracji resztę posiekaj drobniutko.

Krok 2

Mięte utrzyj razem z cukrem pudrem i sosem winegret.

Krok 3

Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Po tym czasie przelej sos do rondelka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, często mieszając.

Krok 4

Gęsty sos, odstaw i schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający miętowy sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej