
Składniki
1 opakowanie
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miętę umyj dokładnie i osusz. Oderwij listki, kilka pozostaw do dekoracji resztę posiekaj drobniutko.
Krok 2
Mięte utrzyj razem z cukrem pudrem i sosem winegret.
Krok 3
Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Po tym czasie przelej sos do rondelka i gotuj przez 10 minut na małym ogniu, często mieszając.
Krok 4
Gęsty sos, odstaw i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej