Rote Gruetze –słodki sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rote Gruetze –słodki sos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

50 mililitrów

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożone owoce wrzuć do rondelka zalej sokiem i winem. Podgrzej aż do zagotowania, dodaj mąkę ziemniaczaną. Najlepiej rozpuść ją wcześniej w ciepłym soku, nie powstaną wtedy grudki.

Krok 2

Gotuj kilka minut, dorzuć cukier, cukier waniliowy według uznania. Jeżeli sos jest za gęsty dolej odrobinę wody lub soku - sos powinien mieć konsystencję rzadkiego kisielu.

Krok 3

Rote Gruetze możesz podawać do wszystkich dań na słodko. Wyśmienicie smakuje z kisielem, budyniem, słodkimi kluskami i naleśnikami. W wersji dla dzieci alkohol zastąp odrobiną gęstego, domowego soku owocowego lub łyżeczką konfitur.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rote Gruetze –słodki sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej