Składniki
0.3 szklanki
0.5 szklanki
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż składniki do zakręcanego słoja.
Krok 2
Mocno potrząśnij.
Krok 3
Wymieszaj i schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
24 osoby oglądają przepis:
Makaron w sosie pieczarkowym
20 min.
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej