Gremolata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbki czosnku obierz i posiekaj.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej