Gremolata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gremolata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ząbki czosnku obierz i posiekaj.

Krok 2

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę.

Krok 4

Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gremolata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej