Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ząbki czosnku obierz i posiekaj.
Krok 2
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Krok 3
Cytrynę sparz i zetrzyj skórkę.
Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Kanapka Sloppy Joe
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej