Szwedzki sos majonezowy - przepis na prosty sos | Przepisy.pl pixel

Sos szwedzki II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie połącz je z chrzanem, startymi skórkami owoców i majonezem.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej