Szwedzki sos majonezowy - przepis na prosty sos | Przepisy.pl pixel

Sos szwedzki II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie połącz je z chrzanem, startymi skórkami owoców i majonezem.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szwedzki II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej