Sałatka paprykowo - bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo - bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

15 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.

Krok 2

Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.

Krok 3

Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej