
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
15 dekagramów
30 dekagramów
1 łyżka
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.
Krok 2
Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.
Krok 3
Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej