
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
15 dekagramów
30 dekagramów
1 łyżka
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.
Krok 2
Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.
Krok 3
Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej