Sałatka paprykowo - bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo - bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

15 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.

Krok 2

Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.

Krok 3

Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ogórki kiszone z Wawra
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej