Sałatka paprykowo - bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo - bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

15 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 łyżki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.

Krok 2

Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.

Krok 3

Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo - bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej