Składniki
1 szczypta
1 szczypta
15 dekagramów
30 dekagramów
1 łyżka
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę sparz i podpiecz w piekarniku, następnie pokrój w paski.
Krok 2
Banany obierz i pokrój w kostkę, podobnie jabłka.
Krok 3
Wymieszaj składniki z majonezem i winem. Przypraw do smaku i skrop cytryną. Sałatkę schłodź w lodowce przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej