Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula będzie miękka dodaj jabłko i smaż chwilę. Dodaj przyprawy i zalej niedużą ilością wody. Gotuj do zgęstnienia sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej