Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula będzie miękka dodaj jabłko i smaż chwilę. Dodaj przyprawy i zalej niedużą ilością wody. Gotuj do zgęstnienia sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej