Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

1 sztuka

0

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula będzie miękka dodaj jabłko i smaż chwilę. Dodaj przyprawy i zalej niedużą ilością wody. Gotuj do zgęstnienia sosu.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej