Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Gdy cebula będzie miękka dodaj jabłko i smaż chwilę. Dodaj przyprawy i zalej niedużą ilością wody. Gotuj do zgęstnienia sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cebulowo – jabłkowy do wątróbki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej