Sos z orzechów włoskich z szynką - przepis na sos | Przepisy.pl pixel

Sos „Beata”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

1 pęczek

30 gramów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Szynkę pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie orzechy połącz z majonezem, groszkiem konserwowym, śmietaną, pokrojoną w paski szynką i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pasztet z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej