Sos z orzechów włoskich z szynką - przepis na sos | Przepisy.pl pixel

Sos „Beata”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

30 gramów

1 pęczek

30 gramów

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 2

Szynkę pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 3

Następnie orzechy połącz z majonezem, groszkiem konserwowym, śmietaną, pokrojoną w paski szynką i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Beata” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej