Sos waniliowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

74 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

1 sztuka

0

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czubatą łyżkę budyniu waniliowego rozprowadź w około 100 mililitrów zimnego mleka.

Sos waniliowy - Krok 1

Krok 2

Żółtka jaj utrzyj z cukrem na białą, puszystą masę. Cały czas mieszając, dodawaj powoli gorące mleko z budyniem.

Sos waniliowy - Krok 2

Krok 3

Pozostałe mleko zagotuj i dodaj do niego rozmieszany budyń. Mleko powinno lekko zgęstnieć.

Krok 4

Sos podawaj zimny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej