Sos po kapitańsku II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos po kapitańsku II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

150 gramów

0.7 szklanki

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Koncentrat pomidorowy połącz z winem.

Krok 2

Podduś, a następnie wymieszaj z majonezem i rumem.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos po kapitańsku II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej