Sos lozański I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos lozański I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko i natkę drobno posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, kawiorem, jajkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej