Sos lozański I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos lozański I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko i natkę drobno posiekaj.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, kawiorem, jajkiem i natką pietruszki.

Krok 3

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos lozański I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej