Sos czosnkowy ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowy ze szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek drobno posiekaj. Połącz go z majonezem i śmietaną.

Krok 2

Dodaj szczypiorek i koperek. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowy ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej