Tradycyjny polski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

285

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj.

Krok 2

Masło przełóż do rondelka i podgrzej na płynną masę, nie gotuj.

Krok 3

Dodaj jajka, odrobinę soku wyciśniętego z cytryny i przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Carbonara ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej