Tradycyjny polski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny polski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj.

Krok 2

Masło przełóż do rondelka i podgrzej na płynną masę, nie gotuj.

Krok 3

Dodaj jajka, odrobinę soku wyciśniętego z cytryny i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Mazurek kajmakowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej