Tradycyjny polski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjny polski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj.

Krok 2

Masło przełóż do rondelka i podgrzej na płynną masę, nie gotuj.

Krok 3

Dodaj jajka, odrobinę soku wyciśniętego z cytryny i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej