Tradycyjny polski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tradycyjny polski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

0.5 sztuki

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i drobno posiekaj.

Krok 2

Masło przełóż do rondelka i podgrzej na płynną masę, nie gotuj.

Krok 3

Dodaj jajka, odrobinę soku wyciśniętego z cytryny i przyprawy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny polski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej