Sos ze śmietany i jajek do makaronu - jajeczny | Przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo – jajeczny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki i drobno posiekaj.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 3

Jajka połącz ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej