Sos śmietanowo – jajeczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo – jajeczny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki i drobno posiekaj.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 3

Jajka połącz ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej