Sos śmietanowo – jajeczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo – jajeczny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupki i drobno posiekaj.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok.

Krok 3

Jajka połącz ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dopraw i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo – jajeczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej