Sos huzarski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

80 gramów

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem i likierem, a następnie wymieszaj z przecierem.

Krok 3

Zagotuj śmietankę i wlej ją powoli do przygotowane masy. Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.

Krok 4

Wymieszaj delikatnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z pieczonej dyni
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej