
Składniki
0.5 szklanki
2 sztuki
80 gramów
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem i likierem, a następnie wymieszaj z przecierem.
Krok 3
Zagotuj śmietankę i wlej ją powoli do przygotowane masy. Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























