Sos huzarski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 sztuki

80 gramów

2 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem i likierem, a następnie wymieszaj z przecierem.

Krok 3

Zagotuj śmietankę i wlej ją powoli do przygotowane masy. Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.

Krok 4

Wymieszaj delikatnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej