
Składniki
0.5 szklanki
2 sztuki
80 gramów
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele umyj, namocz, ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Żółtka utrzyj z cukrem i likierem, a następnie wymieszaj z przecierem.
Krok 3
Zagotuj śmietankę i wlej ją powoli do przygotowane masy. Naczynie z żółtkami wstaw do większego garnka z gorącą wodą i ubij na parze.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej