Tajski sos Sa-teh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski sos Sa-teh

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłuskaj i posiekaj orzeszki ziemne.

Krok 2

Mocz papryczki chilli w ciepłej wodzie przez 5 minut. Po nasączeniu usuń nasionka i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Wszystko zmiksuj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, włóż powstałą masę i smaż 2 minuty.

Krok 5

Dodaj sos sojowy, cukier, skórkę i sok z cytryny. Wlej pół szklanki wody i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 6

Dodaj masło orzechowe, kawałek cynamonu i listki laurowe. Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski sos Sa-teh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej