
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
3 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyłuskaj i posiekaj orzeszki ziemne.
Krok 2
Mocz papryczki chilli w ciepłej wodzie przez 5 minut. Po nasączeniu usuń nasionka i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Wszystko zmiksuj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej, włóż powstałą masę i smaż 2 minuty.
Krok 5
Dodaj sos sojowy, cukier, skórkę i sok z cytryny. Wlej pół szklanki wody i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 6
Dodaj masło orzechowe, kawałek cynamonu i listki laurowe. Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej