Sos „Cezar”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

291

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

8 łyżek

2 sztuki

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz, rozdrobnij, zalej wodą i rozgotuj.

Krok 2

Następnie wlej wino i sok pomidorowy. Zagotuj.

Krok 3

Żółtka utrzyj z częścią cukrem.

Krok 4

Wlej trochę przecieru i mieszaj trzepaczką. Sos wystudź i połącz ze śmietaną ubitą z cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Cezar” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej