
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 sztuki
0.5 szklanki
8 łyżek
2 sztuki
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz, rozdrobnij, zalej wodą i rozgotuj.
Krok 2
Następnie wlej wino i sok pomidorowy. Zagotuj.
Krok 3
Żółtka utrzyj z częścią cukrem.
Krok 4
Wlej trochę przecieru i mieszaj trzepaczką. Sos wystudź i połącz ze śmietaną ubitą z cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej