Oryginalny turecki sos czerwony - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Sos turecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

20 gramów

2 łyżki

null

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, opłucz i podpiecz w piekarniku. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z majonezem, śmietaną, koncentratem pomidorowym i rodzynkami.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej