Oryginalny turecki sos czerwony - przepis z papryką | Przepisy.pl

Sos turecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

20 gramów

2 łyżki

null

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, opłucz i podpiecz w piekarniku. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z majonezem, śmietaną, koncentratem pomidorowym i rodzynkami.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej