
Składniki
2 łyżki
null
null
20 gramów
2 łyżki
null
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść, opłucz i podpiecz w piekarniku. Następnie pokrój w paski.
Krok 2
Połącz z majonezem, śmietaną, koncentratem pomidorowym i rodzynkami.
Krok 3
Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej