Oryginalny turecki sos czerwony - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Sos turecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

20 gramów

2 łyżki

null

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść, opłucz i podpiecz w piekarniku. Następnie pokrój w paski.

Krok 2

Połącz z majonezem, śmietaną, koncentratem pomidorowym i rodzynkami.

Krok 3

Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos turecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej