Cytrynowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką ziemniaczaną, rozprowadź bulionem Knorra i zagotuj.

Krok 2

Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko i razem ze skórką z cytryny dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw do smaku pozostałym sokiem i przyprawami, gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 5

Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i tuż przed samym podaniem wymieszaj z cytrynowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z ogórków
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej