Cytrynowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką ziemniaczaną, rozprowadź bulionem Knorra i zagotuj.

Krok 2

Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko i razem ze skórką z cytryny dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw do smaku pozostałym sokiem i przyprawami, gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 5

Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i tuż przed samym podaniem wymieszaj z cytrynowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej