Cytrynowy sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowy sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką ziemniaczaną, rozprowadź bulionem Knorra i zagotuj.

Krok 2

Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, a z reszty wyciśnij sok.

Krok 3

Czosnek posiekaj drobniutko i razem ze skórką z cytryny dodaj do sosu.

Krok 4

Dopraw do smaku pozostałym sokiem i przyprawami, gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 5

Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i tuż przed samym podaniem wymieszaj z cytrynowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowy sos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej