Wyborny andaluzyjski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyborny andaluzyjski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

350 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj skórkę. Z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Majonez wymieszaj razem z pastą pomidorową, odrobiną soku z cytryny, startą skórką i papryką.

Krok 4

Dopraw do smaku, odstaw na ok. 15 minut do lodówki.

Krok 5

Sos podawaj do zimnych mięs i wędlin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyborny andaluzyjski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej