
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
350 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrynę sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj skórkę. Z reszty wyciśnij sok.
Krok 2
Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Majonez wymieszaj razem z pastą pomidorową, odrobiną soku z cytryny, startą skórką i papryką.
Krok 4
Dopraw do smaku, odstaw na ok. 15 minut do lodówki.
Krok 5
Sos podawaj do zimnych mięs i wędlin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej